2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Szigligeti Színház a járvány alatt felköltözik a Youtube-ra

2020. március 21. 13:56, utolsó frissítés: 17:01

Március 23-29. között újabb három előadásfelvétellel gazdagodik a Szigligeti Színház nemrég indított online videótára: a nagyváradi teátrum így kíván hozzájárulni ahhoz a kampányhoz, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel otthonmaradásra buzdít mindenkit.

A színházi kényszerszünet idején, a színház YouTube-csatornájára feltöltött előadások között a Szigligeti Színház mindhárom társulatának előadásait találjuk, köztük az utóbbi évek legnagyobb közönségsikereit. Az online videótárat március 15-én, a Buborékok című komédiával indították, az elmúlt héten pedig még négy előadás – a Lilliput Társulat Szent László csudatettei, valamint Az égig érő fű, a Nagyvárad Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók, valamint a Szigligeti Társulat Az eset című előadásai kerültek közzétételre.

Március 23-29. között a következő rend szerint kerülnek feltöltésre előadások:
- Március 25., szerda: Brémai muzsikusok – Lilliput Társulat, rendező: Rumi László
- Március 27., péntek: Liliomfi – Szigligeti Társulat, rendező: Keresztes Attila
- Március 29., vasárnap: Barbárok – Nagyvárad Táncegyüttes, rendező: Györfi Csaba

A Szigligeti Társulat továbbá, március 23-ától kezdődően online regényfolyamot indít, amelynek keretében a Szigligeti Társulat művészei a magyar kabaré megteremtője, Nagy Endre alkotásának, az Egy város regényének fejezeteit olvassák fel.

A regény a századelős Nagyvárad pezsgő kulturális életét eleveníti fel, és részletesen beszél azokról a boldog békeidőkről, amelyben Ady Endre, Krúdy Gyula és Juhász Gyula sétálgattak a város utcáin. A színművészek által készített videókat minden hétköznap 19 órától teszik közzé a színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. A projektet Novák Eszter koordinálja, és Kardos M. Róbert, Dimény Levente, Firtos Edit, Fodor Réka, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kiss Csaba, Szotyori József, Csatlós Lóránt és Hunyadi István olvasnak fel. (közlemény)

A nagyváradi Szigligeti Színház bábszínház világnapos köszöntője:


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS