2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb erdélyi és partiumi színházi előadások válnak online közkinccsé

2020. március 24. 10:55, utolsó frissítés: 14:23

A Transindexhez eljuttatott sajtóközleményben jelezte a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági És Gyermekszínház, a szatmárnémeti Harag György Társulat és a nagyváradi Szigligeti Színház is, hogy bár a koronavírus-járvány ideje alatt nem játszhatnak, a közösségi oldalaikon jelen lesznek, és nem hagyják előadások nélkül a közönséget.

Az Ariel Ifjúsági És Gyermekszínház a Facebook-oldalán és a YouTube-csatornáján is rendszeresen elérhetővé tesz előadásokat, illetve az Erdély TV is műsorra tűz belőlük néhányat.

A Harag György Társulat YouTube-csatornájára március 24-én 19 kor felkerül a társulat nagy sikerű előadása, a Tévedések vígjátéka.

Részlet a Tévedések vígjátéka című darabból. Forrás: Harag György TársulatRészlet a Tévedések vígjátéka című darabból. Forrás: Harag György Társulat


A Szigligeti Színház a YouTube-csatornáján indított online videótárat, ami a társulat újabb három előadásával bővül ezen a héten.
Fotó: Szigligeti Színház Fotó: Szigligeti Színház
(hírszerk.)


Frissítés: A Puck Bábszínház online előadásai a Facebook-ra költöznek.

A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel, az interneten közvetített előadásokat ezentúl Facebook-on érheti el a közönség.

Minden héten négy előadást láthatnak kicsik és nagyok, a bábszínház repertoárjából, ezeket a WonderPuck Facebook-oldalán lehet elérni.

Az előadássorozat hétfőn kezdődött, a következő előadásokat szerdán (március 25.) közvetítik. Délelőtt 10:00 órától az Angyalok utcája (Strada cu îngeri) lesz látható, a román társulat nonverbális előadása, Decebal Marin rendezésében. Ezt követi 12:00 órától a Ha én lennék Mátyás király, a magyar társulat előadásában.

Az előadást Urmánczi Jenő rendezte és négy ismert, Mátyás királyról szóló történetet olvaszt egybe.

Azok, akik lemaradnának a szerdai közvetítésekről, vasárnap (március 29.) bepótolhatják, 10:00, illetve 12:00 órától. A hétfői előadások is ismételve lesznek szombaton (március 28.), elsőként a román társulat Kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani) előadása, Decebal Marin rendezésében.

Ez után, 12:00 órától Az egér, aki nem ismerte a félelmet lesz látható. Az előadást a Grimm testvérek története alapján Demeter Ferencz írta színpadra, Urmánci Jenő rendezte, zenéjét Domokos Előd szerezte.

Hetente új előadásokkal fog jelentkezni a román és magyar társulat, ezeket minden esetben ismételni fogják szombaton, valamint vasárnap. A román nyelvű előadások 10:00, míg a magyar nyelvű előadások 12:00 órától kezdődnek és mindkettő csak a közvetítés ideje alatt lesz elérhető.

Nyitókép: Szigligeti Színház

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS