2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rádiókoncerttel adják át vasárnap este a Kultúrpalota felújított orgonáját

2020. április 05. 17:39, utolsó frissítés: 17:41

Befejezték a szinte egy évvel ezelőtt elkezdett orgona felújítását a marosvásárhelyi Kultúrpalotában, amelyet vasárnap este 19:00 órától kezdődő ünnepélyes orgonakoncerttel adnak át a nagyközönségnek.

Tekintettel a járványra a rendkívüli zenei eseménynek a hallgatóközönségét a Marosvásárhelyi Rádió közvetítésével – amely a rádió közösségi média oldalán online követhető lesz – biztosítják a szervezők, derül ki az esemény leírásából.

„A program a Marosvásárhelyi Rádió és a Radio Târgu-Mureș kezdeményezésére a Maros Megyei Tanács, a Maros Megyei Múzeum és a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szervezésében valósul meg.

A Kultúrpalota orgonáját Molnár Tünde, a marosvásárhelyi Állami Filharmónia orgonaművésze szólaltatja meg.

A marosvásárhelyi orgonát 1913-ban építették a híres Rieger testvérek gyárában. A három-manuálos orgona egyik különlegessége, hogy a 63 sípsor mind a 4463 sípja eredeti, azaz több mint száz éve készült, és szinte folyamatosan működött átadása óta. Az orgona felújítása részét képezte a Kultúrpalota felújítását célzó projektnek, amely jelenleg is folyamatban van és Európai Uniós forrásokból, valamint a Maros Megyei Tanács hozzájárulásával valósul meg” - írják a szervezők.A felújításról az érdeklődők további információkat találhatnak az esemény mellett. (hírszerk.)
Nyitókép: Kultúrpalota Marosvásárhely Facebook oldala.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS