2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Költészet napja a Transindexen: hét költő szavalja el nektek a karanténról írott versét

2020. április 10. 15:21, utolsó frissítés: 2020. április 11. 20:49

Április 11-én van a magyar költészet napja, általában megszokhattuk, hogy ezen a napon rendezvények tömkelege várja az érdeklődőket - idén viszont sajnos ezek is elmaradnak. De nem a Transindexen, ahol költőket kértünk fel arra, hogy írjanak verset a #karantén kulcsszó köré, vegyék fel videóra és mi a Transindex Facebook-oldalán osztjuk meg veletek.

Felkérésünkre André Ferenc, Balázs Imre József, Horváth Benji, Kali Ágnes, László Noémi, Mărcuțiu-Rácz Dóra és Sánta Miriám vállalták a feladatot. Tartsatok velünk, ünnepeljük otthonról a magyar költészetet!Mióta Romániában bevezették a szükségállapot, az alkotóművészek nagyon nagy része beszüntette tevékenységét. Természetesen ez nem csak Romániára igaz, világszerte gondban van a művészek jó része. Független színházak, írók, költők, akiknek a bevétele jó része származik jegyeladásokból, felolvasókörútból, most nehézségekkel küzdenek.

A kollázs többek között Serár Szabolcs, Ádám Szilamér és Hilal Kalkavan fotóinak a felhasználásával készültA kollázs többek között Serár Szabolcs, Ádám Szilamér és Hilal Kalkavan fotóinak a felhasználásával készült


Nem csoda, hogy egyre több alkotót látunk a közösségi médiában, webkamerán keresztül tartanak felolvasást, koncerteket, élőben nézhetők a színházi előadások. Van, amikor az alkotók pusztán a mindennapokat akarják könnyebbé tenni mások számára, van, hogy amolyan szolidaritásjegyet lehet váltani ezekre, de a lényeg talán az, hogy a kulturális szféra most se veszítse el a kapcsolatot a közönségével.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS