2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénzadomány mellett művészeti előadással is segítheted, hogy meleg ételt kapjanak a rászorulók Marosvásárhelyen

2020. április 27. 10:21, utolsó frissítés: 10:21

A Divers Egyesület a Transilvană Alpha Alapítvánnyal és a Covid-Aid önkéntes hálózattal közösen a legelesettebbek számára biztosít ingyenes meleg ételt a Meleg ételt a rászorulóknak program által.Az alapítvány és az önkéntes hálózat jótékonysági online majálist szervez, hogy pénzt gyűjtsön az idősek, kiskeresetűek, bevétel nélkül maradt családok, egyedülálló szülők étkeztetésére. Arra kérik a művészeket, hogy segítsék ennek az online jótékonysági majálisnak a megszervezését.

„Amennyiben támogatja kezdeményezésünket, kérjük, küldjön április 28-án 23.00 óráig egy videofelvételt az office@divers.org.ro címre. A felvétel valamelyik pontján kérjük, biztassa adakozásra az online esemény nézőit. Bővebb információval a 0722-318605-ös telefonszámon szolgálunk”- írják a felhívásukban.

Az esemény május 1-3 között minden este 21.00 órakor lesz megtekinthető az Divers Egyesület és az Transilvană Alpha Alapítvány Facebook-oldalain.A program keretében április 3-24. között összesen 1352 adag tartalmas levest kenyérrel, illetve péntekenként második fogást adott át 81 családnak 6 önkéntes (COVID-AID TgM és Salvamont).

A Meleg ételt a rászorulóknak program eddig 149 gyermekhez, 27 idős emberhez, 3 fogyatékossággal élő személyhez, 2 hajléktalanhoz és 12 munkanélkülihez jutott el Marosvásárhelyen, Marosszentgyörgyön és Csejden.
Köszönet a 40 magánszemély által adományozott 11.062 lejért, valamint alma-, paradicsom, krumpli-, murok-, cékla-, paszulyért és az ELDI, TIMKO, Therezia, Freesland, REEA, Alchemist, Loriand cégek támogatásáért! A meleg étel a Transilvană Alpha Alapítvány konyhájában készül.

A támogatásban részesülők kiválasztásakor előnyt élveznek a jövedelem nélküli gyermekes családok, különösen az egyedülálló szülők és az jövedelem nélküli idős családok, illetve a gyermekes családok és az idős személyek, akiknek jövedelme legfeljebb 300 lej / családtag.

Az idős személyek esetében a jövedelmet a gyógyszerek árának leszámításával állapítják meg.

Az Egy tál étel a rászorulóknak programot addig folytatják ameddig szükség lesz rá és ameddig lesznek támogatóik.

Segítséget a 0265-311727-es telefonszámon lehet kérni. Kérnek mindenkit értesítse erről azokat, akiknek szükségük lehet a segítségre, illetve jelezzék, ha ilyen személyt ismernek.

Élelmet a 0265-311727-es telefonszámon lehet felajánlani és / vagy pénzt az Asociatia Divers számára lehet adományozni a RO52CECEB00030RON0362124 bankszámlaszámra, vagy online ITT
.
Támogathatja a kezdeményezést, ha napi menüt rendel az Alpha Konyhától a 0742-294495 telefonszámon, egy menü ára 14 lej / adag, ez az ár adománnyal kipótolható. 5-6 lejjel már egy levest, vagy második fogást tudnak főzni a rászorulóknak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS