2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi színház Harag Györgyre emlékezik

2020. május 30. 12:12, utolsó frissítés: 12:12

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kiállítással tiszteleg Harag György emléke előtt - derül ki a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményből.

„95 éve, 1925. június 4-én született Harag György színházrendező, az 1962 utáni marosvásárhelyi és a romániai színjátszás egyik meghatározó egyénisége. Munkásságában szintézist teremtett a realista magyar és a reteatralizált román színház közt, új színházi megközelítést és formát hozva létre, melyben a drámák pontos elemzését és a nagyrealizmust ötvözi a képiséggel, a metaforikus gondolkodásmóddal, az expresszív, felfokozott színészi játékkal, európai rangú előadásokat hozva létre” - áll a közleményben.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház a magyar tagozaton rendezett Szerelem és a román tagozaton rendezett Cseresznyéskert című előadásaira fókuszáló kiállítással tiszteleg Harag György rendezői tevékenysége előtt.

Az esemény kétnyelvű megnyitója június 4-én, csütörtökön 18 órától online közvetítésben lesz követhető a Tompa Miklós és a Liviu Rebreanu Társulat Facebook oldalán.

A megnyitót követően a kiállítás péntektől vasárnapig 10 és 13 óra között lesz megtekinthető a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Előcsarnokában.

A Színház felhívja látogatói figyelmét, hogy a társadalmi távolságtartást előíró szabályokhoz igazodva a kiállítás megtekintéséhez előzetes online regisztráció ajánlott, amelyet a Nemzeti Színház két társulatának hivatalos Facebook-oldalain, valamint a ezen linken tehet meg minden érdeklődő.


A kiállításra való belépés a járványügyi előírások betartásával, maszkban, a bejáratnál történő érintésmentes lázmérés és kézfertőtlenítés után történhet. Mivel a Színház csupán korlátozott számú személy számára biztosíthatja a belépést, előnyt élveznek azon érdeklődők, akik előzetesen online bejelentkeztek.

További információkért kövessék a Színház honlapját, a két társulat Facebook-oldalát, valamint a Harag György emlékére, a Színház által újonnan létrehozott hivatalos Facebook-oldalt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS