2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hivatalos: 2021-re halasztják az idei Untold és Neversea fesztiválokat is

2020. június 02. 11:15, utolsó frissítés: 11:27

Az Electric Castle után az Untold és Neversea fesztiválok szervezői is bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lesz idén fesztiváljuk. A szervezők hivatalosan azt közölték, hogy 2021-re halasztják a rendezvényeiket.


Közleményükben azt írják, hogy március óta állandó kapcsolatban voltak a hatóságokkal, hogy megtudják, idén megszervezhetik vagy nem a fesztiválokat.A szervezők már korábban meghirdettek egy olyan lehetőséget, hogy azok a személyek, aki bérletet váltottak az egyik idei fesztiválra, azokat átalakítva (úgynevezett ANYTIME PASS-ra) felhasználhatják azt a következő három évben. A mostani bejelentéskor azt is közölték, hogy az idei fesztiválra bérletet váltók 95 százaléka élt az akcióval, így az adott fesztivál soron következő három kiadása közül valamelyiken felhasználhatja még a 2020-as bérletét.

A szervezők közleményükben azt írják, hogy akik nem éltek ezzel a lehetőséggel, a jövő évi fesztivál bejelentésétől számítva 30 nap áll rendelkezésükre, hogy a 2020-ra kiváltott bérlet árát felhasználják a 2021-es bérlet kiváltásánál, vagy felhasználják a szervezők más termékeinek a megvásárlására.Azok, akik nem tudnak részt venni a 2021-es fesztiválon, 2021. október 1. és december 31. között igényelhetik vissza a kifizetett összeget a 2020. május 14-én érvénybe lépett 70-es sürgősségi kormányrendelet szerint. A szervezők ugyanakkor az ígérik, hogy mindenkinek megpróbálnak segíteni, aki már szállását foglalt az idei fesztiválok idejére.

A kormány egyébként múlt pénteken bocsátott közvitára egy tervezetet, ami augusztus 31-ig betiltja minden olyan bel- vagy szabadtéri rendezvényt, fesztivált és kulturális eseményt megszervezését, amelyeken több mint ezer személy vesz részt egyszerre, függetlenül attól, hogy a belépés ingyenes vagy fizetős. Az Untold és Neversea szervezői erre is hivatkoznak, amikor elhalasztják az idei rendezvényeiket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS