2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Maros-parton biztosan nem lesz Vibe fesztivál 2020-ban

2020. június 02. 15:23, utolsó frissítés: 16:16

Ahogy arra számítani lehetett Vibe fesztivál sem lesz idén - erősítették meg a hírt hivatalosan a szervezők a Facebookon. Azt írják, hogy az utolsó percig reménykedtek abban, hogy a negyedik kiadást meg tudják szervezni idén, de ez már nem jön össze.

"Pontosan egy hónap múlva kezdődne, és már építenénk a nagyszínpadot... De, nekünk a ti biztonságotok a legfontosabb, ezért a VIBE negyedik kiadását 2021. július 1-4. között fogjuk megszervezni" - írják. Ugyanakkor azt is megjegyzik, ha nem is lesz július elején a Maros-parton fesztivál, de online Vibe-ot terveznek arra az időszakra. A részletes programmal hamarosan jelentkeznek.Egyelőre annyit jegyeztek meg, hogy az idei évre megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek a következő kiadásra, de részletesebb tájékoztatást későbbre ígértek.

"Reméljük ez lesz az első és utolsó nyár, amelyet nem együtt töltünk a Maros-parton. Vigyázzatok magatokra és egymásra, jövőre találkozunk!" - zárják bejelentésük a Vibe fesztivál szervezői.

A bejelentés várható volt azok után, hogy a kormány múlt pénteken közvitára bocsátott egy tervezetet, ami augusztus 31-ig betiltja minden olyan bel- vagy szabadtéri rendezvényt, fesztivált és kulturális eseményt megszervezését, amelyeken több mint ezer személy vesz részt egyszerre, függetlenül attól, hogy a belépés ingyenes vagy fizetős. Ezek után kedden az összes nagy romániai fesztivál bejelentette, hogy gyakorlatilag elmarad az idei rendezvényük. A sort az Electric Castle kezdte, majd a látogatók számát tekintve két legnagyobb fesztivál, Untold és Neversea, is jelezte, hogy nem fogják idén megtartani. Nem lesz a Bukarest közelében szervezett Summer Well sem megtartva, aminek az idei lett volna a 10. kiadása. A gernyeszegi Teleki-kastély parkjában tartott Awake már márciusban bejelentette, hogy idén nem lesz fesztiváljuk. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS