2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

George Floyd meggyilkolására reflektál Banksy legújabb alkotása

2020. június 07. 11:05, utolsó frissítés: 14:04

Újabb alkotással jelentkezett Instagram-oldalán Banksy , a világhírű graffitiművész. Legutóbbi alkotása az Amerikában rendőrök által meggyilkolt George Floydnak állít emléket, közben reflektál a férfi halála miatt kirobbant zavargásokra is.

Az alkotáson egy fekete, emberi alakot ábrázoló bekeretezett fénykép látható, mellette mécsesekkel és virágokkal, továbbá egy olyan meggyújtott gyertyával, aminek a tüze éppen lángra lobbantja az amerikai zászlót.

Foto: Bansky/InstagramFoto: Bansky/Instagram


„Először azt gondoltam befogom a számat, és figyelek azokra a fekete emberekre, akik az őket érő elnyomásról beszélnek. De miért tenném ezt? Ez nem az ő problémájuk, hanem az enyém. A színes bőrű embereket cserben hagyta a rendszer. A fehér rendszer. Mintha egy felettük lévő csőtörés miatt elázna egy földszinti lakás: az elromlott rendszer megnehezíti az életüket, de nem az ő dolguk megjavítani, nem is tudják megjavítani, mert senki nem engedi be őket az emeleti lakásba. Ez egy fehér probléma. És ha a fehér emberek nem javítják meg, valaki fel fog jönni az emeletre, és berúgja az ajtót”- írta a kép kapcsán az álnéven dolgozó graffitiművész. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS