2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„A múzeum vajon mi?” – a Haáz Rezső Múzeum filmet adott ki az elmaradt rendezvények helyett

2020. június 20. 19:45, utolsó frissítés: 19:45

A Haáz Rezső Múzeum egy filmben ismerteti a nyilvánosság előtt az intézmény működését, szakmai titkait, mivel az indére nem szervezhetnek Múzeumok Éjszkája rendezvényt – derül ki a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményből.

„Hagyománnyá vált, hogy éves rendszerességgel a Szent Iván-éjhez legközelebbi szombaton a Haáz Rezső Múzeum is megszervezi a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA rendezvényt. Változatos programpontokat tartalmazó eseményt terveztünk jelen évben is, de a járvány miatti állapotok nem teszik lehetővé, hogy június 20-án, szombaton népes tömeget láthassunk vendégül a múzeumban” – áll az intézmény közleményében.

A székelyudvarhelyi önkormányzata által fenntartott intézmény szerint a virtuális- vagy korlátozott jelenlét nem tudja helyettesíteni az elmaradó esemény zsongását, ezért úgy döntöttek, hogy a múzeumi tevékenységük szakmai oldalát hozzák „emberközelbe”, szakmai titkokat árulva el a hétköznapi munkánkról.

A közel negyven perces filmet - A Múzeum vajon mi? - Szabó Károly készítette (Documentary Strudio), és megtekinthető a Haáz Rezső Múzeum Facebook-oldalán, vagy itt:


(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS