2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megtartják a Csíkszeredai Régizene Fesztivált

2020. június 26. 18:59, utolsó frissítés: 21:08

Pénteken Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője bejelentette, hogy megtartják a csíkszeredai Régizene Fesztivált, élő koncerteket szervezve, legrosszabb esetben - amennyiben addig változnának az egészségügy szabályozások - pedig online változatban – derült ki Fun FM műsorában.

Még aznap a város önkormányzata bejelentette, hogy a pénteki ülésén módosította korábbi határozatát, így már június 30.-a után helyet adnak a korábban augusztus 31-ig felfüggesztett szabadidős és kulturális programoknak.

A szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény szerint, „zöld utat kapott így a júliusban tervezett Ezer Székely Leány Napja és a Régizene Fesztivál is, az egészségügyi és kulturális minisztérium legújabb rendelkezéseinek betartásával.”

Csíkszereda Önkormányzata az áprilisi 2020/100-as számú határozatában felfüggesztette a kulturális és sportrendezvények szervezését és támogatását 2020. augusztus 31-ig, de ugyanebben a határozatban azt is rögzítette, hogy – a járványügyi helyzet ismeretében – júniusban felülbírálják a helyi jogszabályt. A felülbírálat megtörtént, a testület egyhangúlag elfogadta a Füleki Zoltán alpolgármester által előterjesztett módosítást.

A legfeljebb 500 fős részvételt (ülőhellyel rendelkező közönség száma) az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság 2020/26-os számú határozata rögzíti. (hírszerk,közlemény)
Nyitókép: Csiszér Szilárd, a 2016-os Régizene Fesztivál

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS