2021. január 21. csütörtökÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kétnapos élő tévéműsorral jelentkezik a VIBE Fesztivál

2020. július 01. 09:52, utolsó frissítés: 11:44

A VIBE TV hétvégi műsora: Szirmai Gergely (Hollywood Hírügynökség), Tóth Máté (Tibi Atya), Antal Éva (Vászonzsákoslány), Trollfoci, Zacher Gábor, Konyha zenekar és még sokan mások. A Maros-partról a közösségi médiába települt fesztivál két egésznapos tévéadással jelentkezik.
„Az Online VIBE-bal szeretnénk pótolni azt a hiányt, amely idén a rendezvények elmaradása miatt mindannyiunkban keletkezett. Nem a negyedik VIBE-ot tartjuk most, az 2021-re marad, hanem készültünk egy kétnapos élő tévéműsorral, ahol legalább egy részét bemutathatjuk a fesztiválunknak: élő koncertek, a Maros-parton megszokott Koli előadások és divatműsorok egyaránt helyet kapnak. Ezen kívül az Epic Music Battle verseny nyertesei is fellépnek: a zenekarokat és DJ-ket is műsorra tűztük.’’ - számolt be Rés Konrád-Gergely, főszervező.

Hollywoodtól a drogprevencióig

A két napos tévéműsor headlinerei azok a youtuberek, mémgyárosok és pszichológusok, akik hatással vannak a VIBE generációjára. Tibi Atya személyében Tóth Máté és a Trollfocisok a mémgyártásról és a mémkultúra kialakulásáról beszélgetnek, a Hollywood Hírügynökség YouTube-csatornát működtető Szirmai Gergelyt lehet kérdezni youtuberkedésről és a filmiparról, Dr. Zacher Gábor és dr. Dégi László Csaba pedig a hétköznapi boldog(talan)ságainkról fognak beszélgetni.
Nyakunkon az egyetemválasztás

Az újonnan indított Felvi.ro egyetemböngészőről az Országos Magyar Diákszövetség és a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének képviselői beszélnek. Dr. Tonk Márton (Sapientia EMTE, dékán és szenátus elnök), dr. Mara Gyöngyvér (Sapientia EMTE, rektorhelyettes), dr. Markó Bálint (BBTE rektorhelyettes), dr. Nagy Előd (MOGYTTE, rektorhelyettes) és dr. Kós Anna (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, dékán) beszélnek a digitalizációs folyamatokról az oktatásban. Az egyetemisták digitális innovációjáról a Codespring mentorprogramosai tartanak előadást. Dr. Kálmén Attila, Antal Attila, Trif Olga és dr. Tódor Imre pedig arról beszélgetnek, hogy mi a tanárok szerepe Székelyföldön, a tömb magyarságban, szórványban vagy éppen Bukarestben?


Hogyan legyünk zöldek otthon?


A Fashion Corner és Koli meghatározó témái idén a természetközeli és tudatos életmód. A zero waste életmódról mesél a Vászonzsákoslány Antal Éva személyében és Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE oktatója.

Krízishelyzet vállalkozói szempontból

Aktuális közéleti és gazdasági témákról, a világjárványból való kilábalásról is szó lesz. Schanda Tamás, magyarországi parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes “Válság / krízis, az innováció atyja” címmel tart előadást, míg Antal Lóránt szenátor és Laczkó Dénes, az UBM Feed Románia igazgatója a sikeres vállalkozásokról beszélnek, Novák Katalin, család és ifjúságügyi államtitkár pedig “Család vs. karrier” címmel tart előadást.

A részletes program az online VIBE Facebook-eseményén olvasható.

A rendezvény július 3 és 4-én a fesztivál Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján követhető élőben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS