2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még mindig lehet jelentkezni a Hagyományok Háza ékszerkészítő táborába

2020. július 02. 18:58, utolsó frissítés: 18:58

A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez, írja a Hagyományok háza sajtóközleménye.A közlemény szerint idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a programot. Jelentkezőket az egész Kárpát-medencéből várnak.

A hagyományok Háza arról ír, hogy a tábornak a célja annak bemutatása, hogyan lehet átmenteni, beilleszteni a népi ékszereket a XXI. század viseletkultúrájába. A hagyományos sárközi ékszerek készítése mellett idén tanácsadással egybekötött foglalkozásokat is terveznek. Ezen a résztvevők az ékszerkészítés és -tervezés különböző technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak.

A táborban való részvétel pályázathoz kötött. 14-25 év közötti kézművesek pályázhatnak, - legyenek akár tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek. Pályázni három tárggyal vagy kollekcióval lehet, ami mellé egy egyoldalas motivációs levelet kell csatolni és ki kell tölteni a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lapot.

A pályázók feladata új, egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása.

Fontos, hogy az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak és a gyöngyfűzés, gyöngyszövés vagy gyöngyhímzés technikájával, esetleg ezek kombinációjával készüljenek. A tábort augusztus 10-14. között rendezik Tápiószentmártonon, a részvételhez pedig július 10-éig lehet pályázni.

A pályamunkákat postai úton várják a Hagyományok Házába, a 1011 Budapest, Corvin tér 8. címre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS