2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Más helyszínen, más időpontban, de idén is lesz Alter-Native

2020. szeptember 09. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

A koronavírus-világjárvány meghatározta új körülmények és rendkívüli intézkedések miatt jelentősen átalakul, de nem marad el az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál - közölték a szervezők.

Az idén 28. születésnapját ünneplő marosvásárhelyi rendezvény szabadtérre költözik: az immáron hagyományosnak számító helyszín, a Kultúrpalota helyett ezúttal a Nyári Színház fogadja be fesztivált, amelyet a szokásosnál korábbi időpontban, október 7-e és 11-e között tartanak meg.

A járványhelyzet miatt idén az előző esztendőkben jegyzettnél valamivel kevesebb, mintegy 800 rövidfilmet neveztek be a szemlére, amelyek közül az előzsűri válogatja ki az ebben az évben valamivel rövidebb versenyprogramba bekerülő alkotásokat.

Játékfilmek, koncertek, színházi előadás és kiállítás az idei programban is szerepel, a fesztivál nagyzsűrije azonban nem a helyszínen bírálja majd el a rövidfilmeket, hanem online értékel és dönt.

A korlátozások miatt a fesztivál mind az öt napjára érvényes bérlet vásárlására nem lesz lehetőség, csak napijegyet válthatnak majd a filmkedvelők.

A jegyvásárlással kapcsolatos és egyéb részletekkel később jelentkeznek majd. (közlemény)

Nyitókép: Alter-Native Film Festival/Facebook


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS