2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Pornóval indul a Kolozsvári Állami Magyar Színház 228.-ik évada

2020. szeptember 11. 19:12, utolsó frissítés: 19:31

A Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, Tompa Gábor sajtótájékoztató keretében ismertette a 2020/2021-es évad terveit.

A bemutatók sorát szeptember 16-án, szerdán este 8 órától a Pornó – Feleségem története című előadás nyitja a Szamos-parton. A bemutatót követően szeptember 17-én, a Szamos-parton, majd 21-én, a magyar dráma napján a stúdióteremben este 8 órától láthatja a közönség az előadást Árkosi Árpád rendezésében. A Szamos-parton megtartott előadások sorozatában látható még A vágy villamosa című előadás Tom Dugdale rendezésében, amely szeptember 19-én és 26-án este 7 órától
van műsoron.

𝐊𝐎𝐋𝐎𝐙𝐒𝐕𝐀́𝐑𝐈 𝐁𝐄𝐌𝐔𝐓𝐀𝐓𝐎́ | 𝐏𝐑𝐄𝐌𝐈𝐄𝐑𝐀̆ 𝐂𝐋𝐔𝐉𝐄𝐀𝐍𝐀̆ | 𝐂𝐋𝐔𝐉 𝐎𝐏𝐄𝐍𝐈𝐍𝐆

𝐭𝐞𝐚𝐬𝐞𝐫 𝐍𝐨. 𝟐

Visky András
PORNÓ – FELESÉGEM TÖRTÉNETE|...

Közzétette: Kolozsvári Állami Magyar Színház – 2020. szeptember 9., szerda


A 228. évadban három további bemutatót tervez a színház. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezi William Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiáját. Ahhoz kapcsolódva mutatta be az igazgató a társulat új tagjait, Román Esztert, Kiss Tamást és Gedő Zsoltot, akiket az említett előadás főbb szerepeiben láthat majd a közönség.

Szerb Antal regényének, az Utas és holdvilágnak a színpadi változatát Botond Nagy rendezi jövő tavasszal, az évad végén pedig George Orwell Állatfarm című művének zenés változatát Puskás Zoltán állítja színpadra.

Október elején, a tervek szerint két meghívásnak tesz eleget a színház. A Botond Nagy által rendezett Nóra című előadás a szerbiai Kragujevácon megszervezett Joakimfesten és Szabadkán vendégszerepel.

A Nórát idén, a Legjobb rendezés és a Legjobb díszlet kategóriákban jelölte díjra az UNITER zsűrije. Az előadást az idei évadtól új szereposztásban láthatja a közönség: Nóra szerepében Pethő Anikó áll színpadra, míg Helmer szerepét Bodolai Balázs veszi át.

A járványhelyzet nagyon nehézzé teszi az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál megszervezését, de a HORIZONTOK alcímet viselő idei, 7-ik kiadásra valamilyen formában mindenképpen sor kerül 2020. november 19-29. között.

A jelen körülmények között három lehetséges forgatókönyv kínálkozik a fesztivál megszervezésére: fizikai jelenléttel megtartott fesztivál, hibrid fesztivál, ahol az utazni tudó társulatok Kolozsváron lépnek fel, illetve online vetített előadások is láthatóak lesznek, a harmadik lehetőség pedig egy kizárólag online fesztivál szervezése.

Az említett lehetőségek nagyban függenek a járványhelyzet és az intézkedések további alakulásától. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS