2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatodjára is keresik Erdély legszebb magyar dalát

2020. szeptember 17. 14:34, utolsó frissítés: 14:34

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén hatodjára hirdeti meg zenei pályázatát minden erdélyi zenésznek és zenekarnak, legyenek akár amatőrök avagy hivatásos zenészek.

Fotó: Legszebb Erdélyi Magyar Dal/FacebookFotó: Legszebb Erdélyi Magyar Dal/Facebook


A pályázat célja az, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Pályázni lehet egyszemélyes produkcióval és zenekarral is. A pályázó zenészek és zenekarok két kategóriában (25 év alatti és 25 év fölötti) jelentkezhetnek.

A zenekarok kategóriabeli besorolása a zenekari tagok életkora alapján kerül meghatározásra: egyéni jelentkező esetén a személy életkora, zenekar esetén a tagok kétharmadának életkora alapján (tehát egy öttagú zenekar esetén, ahol három tag 25 év fölötti, két tag 25 év alatti, a zenekar a 25 év fölötti kategóriában fog versenyezni). A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.

A pályázat leadásának határideje 2020. október 25. A gálaestre november 7-én kerül sor, ONLINE formában a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook oldalán.


További részletek és a jelentkezési lap elérhető az EMKISZ honlapján. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS