2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mégsem marad el a csíki könyvvásár

2020. szeptember 23. 14:45, utolsó frissítés: 14:48

A csíkszeredain kívül valamennyi rangos erdélyi könyvvásár elmarad idén, így az Erőss Zsolt Arénában holnap, szeptember 24-én kezdődő Csíkszeredai Könyvvásár a teljes Erdély könyvünnepének tekinthető - adta hírül közleményében a polgármesteri hivatalal.


"A hátráltató körülmények ellenére a könyvkínálat szempontjából ugyanolyan színvonalra számíthat a kultúrafogyasztó közönség, mint amilyen megszokható volt a könyvvásártól" – közölte sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

A járványügyi intézkedések miatt magyarországi kiadók sajnos nem lehetnek jelen a szeptember 24–27-i vásáron, de erdélyi könyvműhelyek közvetítésével az ők kiadványaik is megtalálhatók lesznek a standokon. Összesen 20 kiadó erősítette meg jelenlétét - derül ki a közleményből.

A rendezvénysorozat gyermekeknek szóló megnyitója szeptember 24-én, csütörtökön 12.00 órától indít a spesiszentgyörgyi Folker zenekar koncertjével, a hivatalos megnyitó pedig 18.00 órakor lesz. Pénteken és szombaton 10.00 és 19.00 óra között tart nyitva az aréna, vasárnap pedig 14.00 órakor zárul az esemény.

Mint írják, minden estét kísérőprogram zár.

Csütörtökön 19.00 órától Bogdán Zsolt színművész Bartis Attila Amikor című darabját adja elő – ez lesz a könyvvásár egyetlen fizetős eseménye (jegyek a bilete.ro portálon és a Csíki Mozi jegypénztárában válthatók). Pénteken 19.00 órától a Timeless Quartet Hallgass a sorok között című zenei kollázsára, szombaton ugyanebben az időben a KVAB együttes koncertjére várják a közönséget. Vasárnap 11.00 órától a Mese7es szórakoztatja a gyermekeket.

A szervezők biztosítanak egyhasználatú maszkokat és kesztyűket.

A részletes program megtalálható a városháza honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán. (közlemény, hírszerk.)

Nyitókép: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS