2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehet jelentkezni a székelyföldi István, a király szereplőválogatására!

2020. október 15. 15:43, utolsó frissítés: 15:54

A Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében először valósul meg az István, a király rockopera kizárólag székelyföldi/erdélyi szereplőkkel és közreműködőkkel, írják a szervezők a közleményben. A remélhetőleg 2021-ben bemutatandó előadáshoz szereplőket keresnek:

„Végre itt az alkalom, hogy TE legyél a főszereplője az első székelyföldi István, a király nagyprodukciónak! Ha egész életedben egy ilyen lehetőségre vártál, mutasd meg magad valamelyik szerepben!

Jelentkezz a szereplőválogatásra, tedd meg az első lépést! Az István, a király 2021 nyarára tervezett, a szerzők jelenlétében bemutatandó sepsiszentgyörgyi előadásának alkotóstábja és a budapesti Zikkurat Produkciós Iroda szereplőválogatást hirdet a rockopera énekes szerepeinek betöltésére. A versenyzők egy-egy általuk megválasztott dallal jelentkezhetnek, amelynek kísérete a YouTube-on megtalálható zenei alapra választható ki.

A jelentkezők elbírálásának néhány fontosabb kritériuma: szuggesztív megjelenés, általános előadói képességek, hangterjedelem, hangszín, hangerő, színpadi mozgás, kiforrott egyéniség, teherbírás, jó kommunikációs készség és a csapatmunkában való együttműködés képessége.

A jelentkezésnél előnyt jelent a székelyföldi/erdélyi származás. A jelentkezőket folyó év október 24–25-én hallgatják meg a sepsiszentgyörgyi székhelyű Kónya Ádám Művelődési Ház előadótermében. A jelentkezőknek előzetesen regisztrálniuk kell a kultura.ro honlapról letölthető űrlapon, ezt követően visszajelzést kapnak jelentkezésük elfogadásáról. A meghallgatástól való távolmaradás kizáró jellegű.

Megjegyzés: Nincs online meghallgatás, de kivételt képeznek ez alól azon Székelyföldről elszármazott személyek, akik szeretnének jelentkezni a szereplőválogatásra, de a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőségük személyesen megjelenni az említett időpontok valamelyikén. Ők videóban is beküldhetik dalukat. Figyelem! A jelentkezési űrlapot nekik is ki kell tölteni.

A szereplőválogatás alatt az éneklés mellett táncra, mozgástréningre, koordinációs, figyelem és összpontosítási gyakorlatokra lehet számítani, a jelentkezők hozzanak magukkal edzőcipőt és váltóruhát."
További információ a kultura.ro oldalon és az istvanakiraly.szekelyfold@gmail.com címen elérhető/kérhető. közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS