2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nemzetközi konferencia a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

2020. november 11. 13:10, utolsó frissítés: 13:10

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolája online konferenciát szervez november 12–14. között Világszínház: a kísértő történelem Kelet-Európában címmel. Az eseményen előadást tart Christopher Balme, a Müncheni Egyetem tanára, valamint Cristina Modreanu színháztörténész; Harag György rendezői életművéről Nánay István tart előadást, majd Tompa Gáborral és Szász Jánossal beszélget Harag rendezéseiről. A pálya egyes szakaszainak tudományos feldolgozását Ungvári Zrínyi Ildikó és az MME elméleti tanszékének oktatói mutatják be az erdélyi Philther-projekt kereteiben.


A magyar nyelvű előadások román szinkronfordításban is követhetők.
A konferencia harmadik napján a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem doktoranduszainak előadásait hallgathatják az érdeklődők. A magyar nyelvű előadásoknak nincs szinkrontolmácsolása.

A részletes program elérhető az egyetem honlapján, illetve az érdeklődők onnan átkattinthatnak bármelyik programpont online platformjára, ha részt szeretnének venni a beszélgetéseken, előadásokon. A különböző előadásokról rövid ismertetőt itt lehet olvasni. (közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS