2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jótékonysági koncert lesz a szegények világnapján Marosvásárhelyen

2020. november 12. 10:08, utolsó frissítés: 10:08

A város hangja segít címmel marosvásárhelyi online adománygyűjtő koncertet tart két fiatal tehetséges marosvásárhelyi művész - írja közleményében a Divers Egyesület. Pethő Rebeka és Pethő Csaba szeretnének minden marosvásárhelyi lakosnak örömöt szerezni, miközben felkérik őket, hogy támogassák A város segít - Meleg ételt a rászorulóknak programot.


Szeretettel várnak minden érdeklődőt a koncertre. Az esemény a szegények világnapján, november 15-én, 20.00 órakor lesz megtekinthető az Erdély TV-ben, valamint a Divers Egyesület Facebook- és YouTube-oldalán.

"Rendkívüli nehézségekkel néz szembe otthonunk, Marosvásárhely. A járványügyi intézkedések miatt idősek, kiskeresetűek, bevétel nélkül maradt családok, egyedülálló szülők küzdenek azért, hogy meglegyen a napi betevő. És akkor a mélyszegénységben élő gyerekeket még nem is említettük. Van, ahol egyre többször kell szembenézni azzal, hogy üres az asztal. Ezek a nehéz helyzetek egymásra figyeléssel, közösségi szervezéssel, segítséggel enyhíthetőek, kezelhetőek. A Divers Egyesület a legelesettebbek számára kezdeményezte a Város segít - Meleg ételt a rászorulóknak programot, amely által ingyenes meleg ételt biztosít" - írja a projektről Koreck Mária, az egyesület vezetője.A projektet a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány (www.inovarecivica.fdsc.ro) Polgári Innováció Alapjának pénzügyi támogatásával valósult meg. A 2020-as projektpályázatot az Enel Romania támogatásával indították el. A koncert támogatója az Erdély TV és a Marosvásárhelyi Kultúrpalota. (közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS