2021. január 21. csütörtökÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

István, a király Székelyföldön: 3-3 jelentkezőt választottak ki minden szerepre

2021. január 08. 17:12, utolsó frissítés: 17:12

Már készülőben van Erdély legnagyobb és legegyedibb élőzenés produkciója, az István, a király székelyföldi kiadása. A nívós darabra tavaly októberben és novemberben tartottak online szereplőválogatást, amelyből három-három személy került ki a szerepekre. A két fordulóban összesen 120 jelentkező volt – köztük ismert könnyűzenei- és rockénekesek, valamint színészek –, közülük kerültek ki azon személyek, akik a fő- és mellékszerepekben mutathatják meg magukat a nyárra tervezett bemutatón.


A kiválasztottak jelenleg egy felkészítő folyamaton vesznek részt, amelyen mozgás- és énektechnikát tanulnak, valamint ismerkednek a karakterekkel, azok megformálására koncentrálnak. Az előzetes próbafolyamat után dől el, hogy a három személyből ki az a kettő, aki bekerül a végső szereposztásba. A produkciót tehát dupla szereposztással mutatják majd be, az első napon az első szereposztást, a második napon a második szereposztást láthatja a közönség.

A zenei alapot játszó rockzenekar hónapok óta kitartóan próbál, tagjai: Pál Zakariás zongora, orgona; Sztakics István Attila szintetizátorok; Makkai Kálmán szólógitár; Lőrincz Imre ritmusgitár; Szabó Szabolcs ritmusgitár; Kerezsi Csongor basszusgitár; Pál Gábor dobok.

A szereplőválogatáson nyolc zsűritag, különböző művészi területekről érkező szakmabeli döntött a kiválasztandó személyekről. Ők egyben a székelyföldi produkció alkotói is; ők azok, akik legtöbb szerepet vállalnak a színpadra állításban: Orza Călin, a produkció rendező-koreográfusa; Dancs Árpád Zsolt, a produkció producere; Zakariás Zalán, a produkció művészeti tanácsadója; Szilágyi Zsolt Herbert, a produkció ötletgazdája, zenei vezetője, énekkorrepetítora; Cserkész Emese, a produkció énekkorrepetítora; Bordás Attila, a produkció koreográfusa, tánckorrepetítora; Tőkés Csaba Zsolt, a produkció koreográfusa, tánckorrepetítora; Pál Zakariás, a produkció rockzenekarának vezetője.

A előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre. Az előadás szervezője: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS