2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bodor Ádám, Selyem Zsuzsa és Tompa Andrea az idei Baumgarten-díjasok között

2021. január 18. 11:19, utolsó frissítés: 12:27

Ugyan idén a díjátadást a vírushelyzetre való tekintettel később tartják meg, a Baumgarten-emlékdíj és -emlékjutalom sorsáról már döntöttek, így 2021-ben Baumgarten-emlékdíjat kap Báthori Csaba, Bodor Ádám, Garaczi László, Margócsy István, Szijj Ferenc, Selyem Zsuzsa, Takáts József és Tompa Andrea, Baumgarten-emlékjutalmat kap Berta Ádám, Hermann Veronika, Kalász Orsolya, Németh Zoltán, Sipos Balázs, Ella Sobolewska és Szolláth Dávid.


A díjakról a Gyümölcsöskert Irodalmi Egyesület kurátora és tanácsadói döntenek, azaz Kukorelly Endre, Kálmán C. György, Nemes Z. Márió, Vámos Miklós és Zilahi Anna. A Baumgarten-díj intézményét tavaly támasztotta fel Kukorelly Endre. Az első Baumgarten-emlékdíjakat és -jutalmakat az 1927 és 1947 között működő Baumgarten-díj kurátora, Babits Mihály teremtette hagyomány szerint az alapító-örökhagyó Baumgarten Ferenc Ferdinánd halálának évfordulóján, 2020. január 18-án adta át a Gyümölcsöskert Egyesület, szintén a hagyomány szerint a Gundel étteremben. A közösségi finanszírozásból befolyt pénz mellett a díjazottak és jutalmazottak Klimó Károly egy-egy metszetét kapták.

A díjra bárki adományozhat, akinek szívügye a kortárs magyar irodalom, a Gyümölcsöskert Egyesület a bankszámláján fogadja az adományokat. (24.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS