2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Idén két Jazz in the Park fesztivál is lesz Kolozsváron, ha törik, ha szakad

2021. február 08. 13:44, utolsó frissítés: 21:12

Aki az elmúlt években élt Kolozsváron, annak valószínűleg nem kell elmagyarázni, micsoda a Jazz in the Park fesztivál. Ha röviden mégis el kellene: nyár elején sok ezer kolozsvári ül le a Sétatéren, hogy meghallgasson néhányat a nemzetközi és a hazai (főként) jazz előadók közül. Nagy nevek is megfordulnak, legutóbb például Marcus Miller boldogította a városlakókat.


Idéntől nem pont ezt fogja jelenteni a fesztivál. A szervezők közleményben tudatták hétfőn, hogy kettőt fognak tartani ugyanis, az első június 24 és 27 között lesz, ez a Jazz in the Park - az egész városban nevet viseli. A hagyományostól eltérően ugyanis nem csak a Sétatéren, hanem más helyszíneken is lesznek színpadok, egyelőre hármat jelöltek meg biztosan a szervezők: A Bánffy-palota udvarát, a Iulius Mall melletti parkot, illetve a Stadion utcát. Erre az eseménysorozatra negyven körüli koncertet terveznek.

A szervezők azt mondják, megértik a korlátozásokat, és adaptálódni fognak a helyzethez. Ha 100 embernek szabad csak koncertet szervezni, akkor ugyanolyan komolyan fogják venni és végrehajtani a feladatot.

A második fesztivál szeptemberben, 3. és 5. között kerül megrendezésre, ez a Romulus Vuia Néprajzi Parkban lesz. Ez azonban már nem lesz ingyenes, mint a júniusi, meg stílusban is másnak készül: míg az első inkább a tömegekhez szóló zenére, a második, amely a Jazz in the Park - a Néprajzi Parkban nevet viseli, az experimentálisabb előadókat fogja meghívni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS