2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

RomaNorma: itt megnézhető az Érted beszélgetése az erdélyi roma közösségekről

2021. február 23. 19:33, utolsó frissítés: 19:37

Az online térben újraindult Érted Talks a második adásában a sokak által érzékenynek talált roma témába vágtak bele. A beszélgetést B. Szabó Zsolt vezette, moderálta, aki kérdéseit Kiss Tamás szociológusnak, kisebbségkutatónak, illetve András Lórándnak, a Hargita Megyei Mélyszegénység Munkacsoport koordinátorának tette fel – derül ki az Érted szervezet közösségi oldalán.


Az adásában olyan problémákról beszélgettek, mint a mélyszegénység, a szegregáció, az oktatás, a többségi és a roma közösség törékeny viszonya.

„Célunk pedig az volt, hogy ezáltal közelebb kerüljünk a valósághoz, átlássunk az adatok és mítoszok ködén és betekinthessünk a helyzet mögött rejtőző indokokba, motivációkba” – írták a szervezők.

A másfél órás beszélgetés összefoglalója itt olvasható, illetve a beszélgetés megtekinthető az Érted Facebook-oldalán, illetve a Youtube-csatornájukon:A beszélgetésben kitértek a csíksomlyói tűzvész áldozataira is, akik számára még mindig lehet adományozni, illetve a Gyulafehérvári Caritason keresztül önkénteskedni. Erről további információk a szervezet közösségi oldalán találhatóak:(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS