2021. április 17. szombatRudolf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gáspárik Attila kapta idén az MSZP képviselője által alapított Rendületlenül-díjat

2021. március 15. 17:59, utolsó frissítés: 17:59

Második alkalommal adta át Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az általa alapított Rendületlenül-díjat, amelyet idén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, Gáspárik Attila vehetett át; a pandémia miatt egyelőre csak virtuális formában. Az elismeréssel - immár hagyományteremtő módon, minden év március tizenötödikén - azoknak a példaértékű munkáját ismerik el, akik „rendületlen hittel és elszántsággal építik a külhoni magyar közösségeket”.


A Rendületlenül-díj idei kitüntetettje, Gáspárik Attila korábban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektoraként is dolgozott, de színészi és kulturális menedzseri pályája mellett újságíróként is maradandót alkotott, munkásságát korábban a magyar állam lovagkereszttel ismerte el. A díjat alapító Ujhelyi István hangsúlyozta, hogy székely származású magyar politikusként számára különösen példaértékű és egyfajta iránytűként is szolgál Gáspárik Attila kiemelkedő közösségépítő- és kulturális örökségvédő szerepe az erdélyi magyarság körében.

A Rendületlenül-díjat 2020-ban adták át először, akkor a skóciai magyar diaszpóra kulturális életének szervezője, Ildikó Mair kapta az elismerést.(közlemény)

Nyitókép: Gáspárik Attila/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS