2021. április 17. szombatRudolf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Videó: kültéri koncerttel köszönték meg az aradi filharmónia tagjai az egészségügyi dolgozók munkáját

2021. április 07. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

Koncertet adtak az aradi Filharmónia fiatal zenészei a város két COVID-kórháza előtt az egészségügyi világnap alkalmából.


A fiatal művészek hangszereikkel és kottáikkal előbb a tüdőkórház, majd a volt városi kórház - most COVID-kórház - előtti közterületen telepedtek le, hogy rögtönzött előadással kedveskedjenek az egészségügyi dolgozóknak.

A koncerten klasszikus zeneművek csendültek fel, amelyeket tapssal háláltak meg a kórházak alkalmazottai.

Dana Olar
tüdőorvos a meglepetéskoncert után úgy nyilatkozott: a szolidaritás jeleként értékeli a zenészek gesztusát, főleg ebben az időszakban, amikor az egészségügyisekre hatalmas nyomás nehezedik a nyilvános térben.Gigi Aiordăchioae sebészorvos arról számolt be, hogy több mint egy éve nem vehetett már részt a Filharmonikusok koncertjén, minden napját a kórházban tölti. 'Örülünk, hogy mellettünk vagytok, és köszönjük a támogatást' - üzente az orvos a zenészeknek.

A művészek szintén megindultan nyilatkoztak az eseményről, mert - mint mondták - már jó ideje nem volt alkalmuk népes közönség előtt játszani.

Nem ez az első eset, hogy az aradiak látványos gesztussal fejezik ki az orvosok iránti szolidaritásukat: április elsején például, a járványügyi intézkedések elleni tüntetésekre adott válaszreakcióként, virágokat vittek a legnagyobb aradi COVID-kórházhoz az egészségügyi alkalmazottaknak.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS