2021. április 17. szombatRudolf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Fiatal erdélyi költőkkel ünnepel a Tamási Áron Színház és a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum

2021. április 08. 17:47, utolsó frissítés: 2021. április 09. 20:34

Hét fiatal erdélyi költő és hét sepsiszentgyörgyi színész találkozásának eredményeképpen készült az Aritmia.doc című előadás, mely elsősorban a fiatal nemzedéket próbálja megszólítani a magyar költészet napja alkalmából. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum művészei már több ízben dolgoztak együtt, de valójában ez az első hivatalos közös produkciója a két háromszéki színháznak, melynek rendezője Kolcsár József.


Az előadás főleg performance jellegű, folyamatosan változó, ezt pedig a Prezeng nevű sepsiszentgyörgyi improvizációs zenekar közreműködése teszi lehetővé - áll a színház közleményében.

Mint írják, ezen kívül mozgóképek által szeretnék még közelebb hozni a közönséghez az írókat, bemutatva azok közvetlen környezetét, jellegzetes mozdulatait is az előadásban, így még hitelesebben megszólalnak a 21. század költészetének fontosabb életérzései.

A bemutatott költők: Serestély Zalán, André Ferenc, Kulcsár Árpád, Kali Ágnes, Ozsváth Zsuzsa, Horváth Benji és Láng Orsolya. Előadók: Benedek Ágnes, Korodi Janka, Pálffy Tibor, P. Magyarosi Imola, Szalma Hajnalka, Pignitzky Gellért és Vass Zsuzsanna. A Prezeng zenekar tagjai: Bocsárdi Magor, Kónya-Ütő Bence, Fekete Zsolt. A videóanyagok operatőre és vágója Dobondi A. Lehel.

A bemutató online lesz megtekinthető a magyar költészet napján, április 11-én éjfélig ingyenesen lehet hozzáférni, utána pedig 15 lejes áron lesz elérhető a Tamási Áron Színház Vimeo videómegosztó platformján. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS