2021. május 11. keddFerenc
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A láthatatlan hóhér újra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház műsorán

2021. május 05. 09:30, utolsó frissítés: 09:32

A Tompa Miklós Társulat az idei évadban is műsorra tűzi az Agatha Christie remekműve alapján készült A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…És már senki sem!” című krimijét, Gáspárik Attila rendezésében.


Május 8-án, szombaton 19:00 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermi színpada rövid időre átalakul egy sirályokkal körülrepült, magányos angol szigetté. Erre a szigetre érkezik tíz vendég, akikről kiderül, hogy feltételezett gyilkosok. Ezek a feltételezett gyilkosok az előadás folyamán áldozatokká lesznek… folyik a whisky, szól a dzsessz, és halnak az emberek… de vajon ki itt a gyilkos?„A közönség figyelmét nemcsak a mozgalmas események sorozata és a meggyőző színészi játék foglalja le, hanem a fények, hangok és az összkép is nagy hatással van rá. Egy adott pillanatban mintha nem is krimit látnánk. A darab olyannyira megragadja a néző figyelmét, hogy szinte már nem érzékeli a valóságot, hanem beleéli magát a műbe. Fogynak az emberek, néhányan csendesen körbejárják a szobában levő medvebőrt, miközben kísérteties gyermekdal hallatszik. Elsötétül a baljós tér” - írja az előadásról Adorján Barbara.

Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka-Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László, László Csaba.

Díszlettervező: Maria Miu; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Zene: Boros Csaba; Videó: Sebesi Sándor; Rendezőasszisztens: Fülöp Bea.

A 14 éven felüliek számára ajánlott, román felitattal követhető előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik.Jegyek válthatók a színház nagytermi jegypénztárában (nyitva tartás hétköznapokon 11 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán.

Fotók: Bereczky Sándor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS