2021. július 29. csütörtökMárta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyar Mozgókép Díjra jelölték Molnár Leventét

2021. június 03. 09:36, utolsó frissítés: 12:06

A legjobb színésznek járó elismerést veheti át a Magyar Mozgókép Díj 2021-es kiadásán az erdélyi Molnár Levente. A jelölést Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjében nyújtott alakításáért kapta, melyben Grassai Bálintot alakítja. A Magyar Mozgókép Fesztivált Balatonfüreden tartják június 23-26-án, a férfi főszereplők között, amelyben Molnár Leventét is jelölték a következő színészek vannak versenyben: Gáspár Tibor - A feltaláló (Gyöngyössi Bence), Fekete Ernő - Így vagy tökéletes (Varsics Péter), Molnár Áron – Toxikoma (Herendi Gábor), Bán János – Menetrend (Sallai Ervin). A jelölések teljes listáját ITT lehet megnézni


Grassai Bálint, erdélyi származású magyar orvos (Molnár Levente) húsvétkor az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, Simonnal (Babai Dénes), és rövidre tervezett látogatása végzetes fordulatot vesz. Bálint azzal szembesül, hogy fia önpusztító életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru (Orbán Levente) zsarnoksága alatt.

Krasznahorkai Balázs első nagyjátékfilmje (a rendezőt az elsőfilmes kategóriában jelölték díjra, az alkotás pedig a nagyjátékfilmek között száll versenybe) a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és a megváltás lehetőségéről tesz fel fajsúlyos kérdéseket.

Nyitókép: Pipacs Film / A.K.A Creating&Managing / Lenke Szilágyi

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS