2021. július 29. csütörtökMárta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bejelentették az idei Double Rise első fellépőit

2021. július 05. 09:15, utolsó frissítés: 09:15

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre 2021. augusztus 12. és 14. között a Székelykő lábánál a Double Rise Fesztivál, amelyre idén számos ismert hazai, és anyaországi együttessel várják a résztvevőket. A magát összművészeti fesztiválként definiáló rendezvény, idén is ötvözi a pop, rock, folk, elektronikus, és népzene egyvelegét, de felvonultat számos kulturális eseményt is.


Az ötödik alkalommal megszervezésre kerülő fesztivál a kezdetekhez kíván visszatérni, így több programpontja is megtalálható lesz majd a faluban.
Zenei felhozatala is nagymértékben fókuszál a már visszatérő előadókra. A pörgős, és interaktív produkcióiról híres Péterfy Bori & Love Bandre; a 2019-es fesztivál himnuszt jegyző szerzőpáros Bohemian Betyars és Parno Graszt testet-lelket átmozgató koncertjeire. A Szempöl 2017 után tért vissza a Székelykő alá, de lehet bulizni a Szupernem punk-rock ritmusaira is.

A Folkudvar idén újra a faluban kap helyet, lenyűgöző „székelyköves” színpadképpel. A hagyományoknak megfelelően házigazdánk az idén 10 éves Tokos Zenekar lesz, így az ő vezetésükkel lehet majd naponta kétszer „hajnalizni”.
A fesztivál életében először lép fel a LUNDA, a pop kötődésű, folk, indie, rock elemeket keverő zenekar.

A koncertélmények csupán egy részét fedik le az ötödik Double Rise Fesztivál kínálatának. Akárcsak 2019-ben, idén is nagy hangsúlyt kapnak a zenei kínálatot kiteljesítő művészetek: a színházi- és irodalmi programok, a kiállítások és a sportesemények is. A lista közel sem végleges, még sok más bejelentenivalóval készülnek a fesztivál szervezői az elkövetkezendő hetekben.

A járványügyi szabályozások figyelembevételével idén a szervezők kénytelenek létszámkorlátot bevezetni: a szabályozásoknak megfelelően naponta maximum 5000 embert engednek be a rendezvényre, és a fesztiválozók mindegyikének oltottnak kell lenniük és ezt igazolniuk kell oltási igazolvánnyal. A szervezők közlése szerint a jegyek több mint a fele már elfogyott. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS