2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pályázat a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatására

2021. július 19. 15:06, utolsó frissítés: 15:06

Összesen 2.000.000 euró összegű pályázati felhívást hirdet a kulturális minisztérium A roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatása címmel.


Ez a felhívás kizárólag a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezéseket támogató projektekre irányul. Azokat a pályázatokat választják ki, amelyek hozzájárulnak a romák kulturális identitásának (nyelv, szokások, örökség stb.) megerősítéséhez. A roma szervezeteket arra ösztönzik, hogy nyújtsanak be projektet e felhívás keretében - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a kulturális minisztérium.

A közleményben idézett Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter szerint a felhívás célja a roma kultúra népszerűsítése, társadalommal való elfogadtatása és értékesítése a kortárs művészetekben és kultúrában. A pozitív hatás növelése érdekében ösztönzik a romániai szervezetek és az adományozó országok (Norvégia, Izland és Liechtenstein) közötti kulturális együttműködést, a kulturális csereprogramokat.

A nyertes projekteknek nyújtható vissza nem térítendő támogatás összege 50 ezertől kezdődik és 200 ezer euróig terjed. A pályázat teljes költségvetése biztosítható a projekten keresztül nyújtott támogatásból.

A projekt gyakorlatba ültetésének ideje 6 hónaptól 24 hónapig terjedhet.

A támogatási kérelmeket 2021. szeptember 20-án 16.00 óráig kell benyújtani, kizárólag online, az emsc.ro-cultura.ro oldalon.

A pályázati útmutató és a kapcsolódó mellékletek a www.ro-cultura.ro honlapon érhetők el.(agerpres)

Fotó: Michael Schmid/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS