2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója kukába dobná a magyar irodalom 80 százalékát

2021. november 08. 11:04, utolsó frissítés: 11:18

Videóinterjút adott a Telexnek Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója. A hat perces kérdezz-felelekben minden minden percre jutott egy-egy meghökkentő állítás.
Irodalom


„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám, tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó” – mondta Demeter, hozzátéve, hogy ő kedvenceihez, Rilkéhez, Arany Jánoshoz és Kemény Istvánhoz méri a kortárs irodalmat, amiben bőven lát kivetnivalót.

„Nem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, amiket a HVG-re ír, vagy bárhova ír publicisztikaként, hanem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, hogy az utóbbi években az ő tehetségéhez, irodalmi nagyságához képest szarokat ad ki, mint szépirodalmi mű” – jelentette ki.

Színház

„Személyes élmény alapján gyűlölöm a színházat, mint olyat, nem szeretek színházba menni. Amikor színházba kell mennem, az olyan, mint másoknak a fogászat, libabőrös vagyok” – mondta és pszichoszomatikus nyavalyákra hivatkozva nem nevezete meg, hogy milyennek tartja a magyar színjátszást.

Zene, rádió


A Tankcsapda munkásságát emelte ki, de dicsérte Lovasi Andrást is. Azt azonban hozzátette, hogy ő nem rádiót, hanem Spotify-t hallgat „mint minden normális ember”. Szerinte az általa nem hallgatott Petőfi Rádiónak az volna a feladata, hogy életmódválaszokat adjon a fiataloknak.

Címoldali fotó: mentés a Youtube-videóból

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS