2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rajongók, készüljetek: 2022 márciusában ismét Kolozsváron koncertezik Sting

2021. november 08. 12:51, utolsó frissítés: 12:56

Jövő tavasszal újra Kolozsvárra jön Sting STING, a 4 évvel ezelőtti teltházas koncertje után 2022. március 15-én ismét fellép a BT Arena Sportcsarnokban.


A brit sztár My Songs című világkörüli turnéja keretében érkezik a városba, koncertsorozata 2022-ben horvát, német, magyar, lett, litván és román állomásokkal bővül, ezeken a helyszíneken Joe Sumner, Sting fia előadása indítja az estet.A koncertsorozaton a tizenhétszeres Grammy-díjas Sting pályafutása legnépszerűbb dalait adja elő, a Police együttessel és szólóban írt számokat egyaránt. Szerepel a műsorban mások mellett a Fields of Gold, a Shape of My Heart, a Roxanne, a Demolition Man, az Englishman in New York, az Every Breath You Take vagy a Message In A Bottle is.

A világ egyik legkiválóbb szólóénekeseként Sting újabb 11 alkalommal kapott Grammy-díjat, kétszer tüntették ki a Brit Hanglemezgyártók Szövetségének díjával, nyert Golden Globe és Emmy-díjat, négyszer jelölték Oscar-díjra, egyszer Tony-díjra, elnyerte a Billboard Magazine Century Award–díját és a MusiCares Év személyisége-díját 2004-ben.

2003-ban a zene világában nyújtott teljesítményének elismeréseként II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatával tüntette ki. Tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, megkapta a Kennedy Központ-díját, az AMA díját és a Polar zenei díjat.

Stinget tiszteletbeli doktori címmel tüntette ki az University of Northumbria (1992), a Berklee College of Music (1994), az University of Newcastle upon Tyne (2006) és a Brown University (2018).

Rendkívüli életpályája során Sting szólóénekesként és a The Police együttes tagjaként kiadott lemezei százmilliós példányszámban keltek el.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS