2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Visszaadja az államfőtől kapott állami kitüntetését Marius Manole színművész

2021. november 21. 19:47, utolsó frissítés: 2021. november 22. 09:03

Marius Manole színművész bejelentette, hogy hétfőn visszaadja 2016-ban kapott állami kitüntetését Klaus Johannis államfőnek, akit "árulással" vádol a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányra segítése miatt.


"Én is az elnökre szavaztam annak idején, és emlékszem megválasztásának estéjére. Milyen nagy volt az öröm az utcákon, hogy a PSD végre nem árthat többé ennek az országnak. Hogy olyan elnökünk lesz, aki törődik az országgal. Pech. Nem így történt" - írta Facebook-bejegyzésében a színész.

Hozzátette, a szociáldemokraták most "a főbejáraton, piros szőnyegen vonulnak be a kormányba", Klaus Johannis államfő hathatós támogatásának köszönhetően.

"Románia elnöke egy áruló a szememben. Ezért holnap 10 órakor visszaadom a Cotroceni-palotában a tőle kapott kitüntetést. Büszke vagyok a megvalósításaimra, és a közönséget nem lehet becsapni az országot nem szerető emberek részéről érkező kitüntetésekkel. A kultúra egyébként sem tartozott az ország vezetőinek prioritásai köze az elmúlt években" - áll még a bejegyzésben.(agerpres)

Fotó: Marius Manole/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS