2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Február 11-től Erdélyben is vetítik az Elk*rtuk című nagyjátékfilmet

2022. január 20. 10:37, utolsó frissítés: 10:53

Az Elk*rtuk című nagyjátékfilmet az erdélyi mozik is műsorukra tűzik 2022. február 11-től - írja a Blikk.


A 2006 őszének magyarországi eseményeit fikciós történetbe ültető film gyártója, a Megafilm szerint nem csak a nagy mozik vetítik majd Erdélyben a művet, hanem egy vándormozival az olyan településekre is elviszik, ahol nincs mozi, írja a Telex.

A közlemény egyébként kiemeli, hogy mindez még a tévépremier előtt lesz: amiről épp kedden derült ki, hogy nem most vasárnap lesz, hanem majd csak március 5-én a TV2-n.

A Keith English által rendezett, az őszödi beszéd kiszivárgása utáni utcai zavargásokról készült „politikai krimi” 2021 "legnézettebb" és egyben legmegosztóbb magyar filmje - amely sokak szerint valójában csak egy fideszes propagandafilm -, és az IMDb-n a világ legrosszabb filmjei közé is beverekedte magát. Producerei Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor.

Az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni eseményeket feldolgozó történet egyik főszereplője a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művésze, Bokor Barna. Partnerei többek között Bánovits Vivianne, Mózes András, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor.

"Erdélyben ki vagyunk éhezve a magyar filmekre. Gyerekkoromban nem nagyon láthattuk az éppen aktuális magyar filmeket, kimaradtunk a közös tartalomfogyasztásból. Most is bennem van ez az érzés, hogy ezt a lemaradást már nem pótolhatjuk. Persze, ma már a streaming szolgáltatókon elérhető filmeket a világ bármelyik pontján, szinte ugyanakkor megnézhetjük, és a mozifilmek is kisebb késéssel eljutnak Erdélybe. Nem mindegy azonban, hogy mikor? Legalábbis tőlem ezt kérdezték a leggyakrabban itthon az Elk*rtuk bemutatója óta" - mesélte a történet politikai elemzőjét játszó erdélyi színész. Bokor Barna azt is elárulta, hogy ő maga is nagyon várja az erdélyi mozibemutatót.

"Szeretném azt a filmet, amiben érintett vagyok, azokkal nézni, akikkel összetartozom. A sztori egyébként nem csupán a hatalomtechnikusokról szól, hanem egy olyan történet, amely nyelvi korlátok nélkül is érthető, hiszen a világon bárhol, bármikor megtörténhet."

A történet szerint, amikor a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromát és a budapesti rendőrattakokat kutatja, nem csak a karrierje kerül veszélybe. (blikk, telex)

Kiemelt kép forrása: Megafilm

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS