2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újraindul a román közszolgálati televízió kulturális és hírcsatornája

2022. február 10. 19:26, utolsó frissítés: 19:27

Többéves szünet után újraindítja kulturális és hírcsatornáját a Román Televízió (TVR), amely így akar nagyobb teret biztosítani a megbízható híreknek és a minőségi kulturális műsoroknak.


A közszolgálati televízió igazgatótanácsa szerint a döntés azt a célt szolgálja, hogy fejlessze a TVR kínálatát, hiszen a különböző tematikus csatornák iránt egyre nagyobb az érdeklődés. A két csatorna TVR Cultural és a TVR Info néven indul. Az előbbi 2012-ben szűnt meg, a közszolgálati hírcsatorna pedig 2015-ben állította le a sugárzást. Mindkettőt takarékossági okból számolták fel.

Az elmúlt években a TVR három csatornát működtetett, a híreket és a kulturális műsorokat is ezeken sugározták. A televízió vezetősége arra számít, hogy a tematikus műsorok jobb elkülönítésével a már létező három csatorna nézettségét is megerősítik.

A román parlament tavaly novemberben szavazta meg a közszolgálati televízió új igazgatótanácsát. Dan Turturică, a TVR elnök-vezérigazgatója szerint a két csatorna újraindítása jóvátétel lesz, hiszen nagyon sok néző sajnálta annak idején a bezárásukat.

A TVR Cultural 2002 és 2012 között, a TVR Info 2008 és 2015 között sugározta műsorait. (MTI)

Nyitókép: S. ProTV

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS