2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismét megtartják Szatmárnémetiben a Brâncuși-napot

2022. február 14. 12:51, utolsó frissítés: 12:53

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Nomanid Kulturális Egyesülettel partnerségben, második alkalommal szervezi meg a Constantin Brâncuși-napot, amelyet a világhírű szobrászmester 1876. február 19-i születésének évfordulóján tartanak.


Annak érdekében, hogy a szatmáriak még jobban megismerjék Constantin Brâncuși munkásságát és szellemiségét, a rendezvény egyik kiemelt pontjaként a Szépművészeti Múzeum udvarán kiállításra kerül A hallgatás asztala műalkotás valósághű másolata.

Tematikus kiállítás is lesz szatmári képzőművészek Brâncuși életműve inspirálta munkáiból. Az Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Csilla Râpa, Gabriela Király, Herczeg Edwárd, Lola Belicciu, Mikló Antal Annamária, Mitroi Tímea, Radu Ciobanu, Reha Márk, Révész Csaba, Sebastian Iacobuț, Valer Sasu alkotásait bemutató kiállítás megnyitója február 19-én, szombaton 16 órától lesz a Szépművészeti Múzeumban. A kiállítás február 28-ig díjmentesen látogatható.

A kiállított műtárgyak megtekintése mellett Sályi Róbert és Sályi Panna fazekasmesterek egy műhelymunka során a fazekasmesterség rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket. A foglalkozáson való részvétel a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 8 éves kortól ennek az űrlapnak a kitöltésével lehet.A rendezvényen való részvétel ingyenes, valamint a jelen COVID-19 intézkedések értelmében zöld igazolványhoz kötött, ugyanakkor a maszkviselés és távolságtartás kötelezettségét az éppen aktuális szabályozásnak megfelelően kérik majd számon. (közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS