2024. március 2. szombatLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vekerdy-mesterkurzus: Csíkszeredában már minden jegy elkelt

2009. november 09. 12:36, utolsó frissítés: 12:45

2009 szeptemberében indult el a Székelyföldön a Magyarországon már régóta népszerű Mesterkurzus-sorozat, melynek első teltházas előadásain Müller Péterrel találkozhatott a közönség. Az írót olyan rendkívüli érdeklődés és szeretet fogadta Erdélyben, és olyan jól érezte magát az itt töltött néhány nap alatt, hogy ígéretet tett: jövőre visszatér.


Idén ősszel azonban még lesz Mesterkurzus Erdélyben, novemberben ugyanis az egyik legismertebb és legkiválóbb magyar pszichológus, Dr. Vekerdy Tamás érkezik az előadássorozat keretében a Székelyföldre. Mivel a csíkszeredai előadásra a jegyeket napok alatt elkapkodták, és Marosvásárhelyen is már csak korlátozott számú szabad férőhely maradt, a szervezők egy harmadik állomással is kibővítették a körutat, és a neves szakember Sepsiszentgyörgyre is ellátogat.

Dr. Vekerdy Tamás pszichológus a magyar közélet egyszemélyes intézménye, aki jó érzékkel világít rá a lelki és társadalmi problémákra, s azokra gyakran alternatív megoldásokat javasol. A pszichológia mellett alapos ismerője a keleti filozófiáknak, az ezoterikus hagyományoknak és a színházművészetnek is. Jelentős szerepet játszott a magyarországi Waldorf-óvodák és iskolák megalapításában.

Könyvein generációk nőttek fel, önálló rovata hosszú évek óta óriási népszerűségnek örvend a Nők Lapjában, ám aki teheti, feltétlenül hallgassa meg élőben is, mert ez valóban felejthetetlen élményt jelent. A neves szakember ugyanis nagy hatású és egészen kivételes humorú előadó, aki fontos és értékes gondolatait rendkívül szórakoztató formában képes átadni a közönségnek.

Erdélyi látogatása keretében Dr. Vekerdy Tamás november 9-én a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában tart előadást „Kik vagyunk? Honnan jöttünk? Családtól családig” címmel, november 10-én a Csíki Játékszínben lép fel „Szülők és gyerekek – Értjük egymást?” című előadásával, november 11-én pedig a sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házába érkezik, „Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? Szülők, tanárok, gyerekek” témában.

Az előadások után a pszichológus szívesen válaszol a nézők személyes kérdéseire is, a Mesterkurzus könyves standon pedig nívós magyar nyelvű kiadványokat lehet vásárolni – köztük természetesen Dr. Vekerdy Tamás műveit is.

Jegyek kaphatók Marosvásárhelyen, a Sáros utca 13. szám alatt található Kulcslyuk könyvesboltban, valamint Sepsiszentgyörgyön a Városi Szervezőirodában, a Szabadság tér 1. szám alatt. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS