2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Televíziós és Filmszínészek Céhe: Sandra Bullock és Jeff Bridges az év színésze

2010. január 26. 16:17, utolsó frissítés: 16:17

Sandra Bullockot és Jeff Bridgest választotta az év színészének, a Becstelen Brigantyk stábját pedig a legjobb szereplőgárdának a legnagyobb hollywoodi színészcéh, amely a hét végén adta át díjait Los Angelesben.

A Televíziós és Filmszínészek Céhe (SAG) szombaton Quentin Tarantino második világháborús filmjének mellékszerepéért Christoph Waltz német színészt is díjazta. Waltz – aki egy hete az Arany Glóbuszt is megkapta a Brigantykban nyújtott alakításáért – elmondta: a kedvező jelek ellenére korántsem veszi biztosra az Oscar-díjat. A legjobb színésznőként ünnepelt Sandra Bullock a The Blind Side című sportdrámáért szintén Glóbuszos lett.

Jeff Bridges a Crazy Heart című zenés filmmel érte el kollégái elismerését. A produkcióban egy kiöregedett részeges countrysztárt alakít, aki megpróbálkozik a visszatéréssel.

A SAG tagjai nem díjazták sem a hatalmas közönségsikert aratott Avatar című 3D-s sci-fi, sem a kritikusok kedvencének tűnő A bombák földjén című iraki háborús mozi színészeit, és a George Clooney főszereplésével készült, szintén sokat emlegetett Egek ura sem ütötte meg a mércét. Igaz, Ken Howard, a SAG elnöke meleg szavakkal méltatta Clooneyt, aki tető alá hozta a Haitinek segítséget nyújtó pénteki televíziós adománygyűjtő műsort.

A televíziós produkciók közül a Mad Men - Reklámőrültek vitte el a legjobb szereposztás díját. Michael C. Hall (Dexter) a legjobb drámai színész, Julianna Marguiles (A férjem védelmében) a legjobb drámai színésznő lett. Alec Baldwin és Tina Fey A stúdió sorozattal nyerte a legjobb vígjátéki színész, illetve színésznő díját a színészszervezet szombati díszvacsoráján. (mti/ap/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS