2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Korniss Péterrel találkozhat a kolozsvári közönség

2010. március 01. 09:50, utolsó frissítés: 10:52

Korniss Péter fotóművész tart előadást kedden Kolozsváron, egy nappal később pedig kiállítása nyílik meg a Művészeti Múzeumban. A Kolozsvárról elszármazott fotóművész a fénykép szerepéről tart előadást a médiában, március 2-án 17 órától a Kolozsvár Társaság székhelyén (Főtér 22/8. szám).


Március 3-án 17 órakor a Művészeti Múzeumban nyitják meg az alkotó Korniss Péter, fotók 1967-2008 című kiállítását. A Kossuth- és Pulitzer-díjas fotóművésznek 14 albuma jelent meg, többek között a National Geographic és a GEO magazinok munkatársa, és Európa 16 országában, valamint Amerikában és Ázsiában nyílt már meg kiállítása.

A kolozsvári tárlaton az erdélyi falvakban 1967 és 2008 között készített fotóiból tekinthet meg válogatást a közönség. "Dokumentarista fényképészként mindig objektív akartam lenni, de legbelül tudtam, hogy ez lehetetlen. Tudtam, hogy természetem, létformám, tapasztalataim és érzelmeim nyomot hagynak azon, amit és ahogy látok, illetve fényképezek. Képeim üzenete elkerülhetetlenül már azelőtt körvonalazódik, hogy megnyomnám a kioldógombot" - mondta Korniss. (hírszerk/szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS