2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Könyveket kapnak ajándékba a sepsiszentgyörgyi újszülöttek

2010. április 26. 09:16, utolsó frissítés: 09:16

Elindította Könyvkelengye című programját a Bod Péter Megyei Könyvtár és Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala: a hosszú távra tervezett akció keretében könyvcsomagot kapnak ajándékba a 2010. április 20. után világra jött sepsiszentgyörgyi újszülöttek, illetve szüleik.


A magyar vagy román nyelvű könyveket három éves korig ajánlják, és mellettük az olvasással kapcsolatos útmutató kiadvány, valamint könyvtári belépő is kerül a csomagba. A program célja, hogy olvasásra nevelje a gyerekeket, mielőtt bekerülnének a szervezett oktatásba, illetve felkeltse a szülők és a gyerekeke érdeklődését a könyvtár szolgáltatásai és mai szerepe, haszna iránt.

A szülők értesítést kapnak a program mibenlétéről, majd azzal és személyi igazolványukkal vehetik át a könyveket a Bod Péter Megyei Könyvtárban (kiemelten hétfőnként 16–17 óra között, a gyermekkönyvtár heti Varázskuckó körén, illetve a hét többi munkanapján a titkárságon jelentkezve). Az értesítéseket április 27-től lehet átvenni a Közösségfejlesztő Igazgatóságon, a könyvtárban pedig május 3-tól lehet jelentkezni a könyvcsomagokért (visszamenőleg is, 2010. április 20-tól kezdődően). (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS