2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Homer Simpson az utóbbi 20 év legjobb tévés karaktere

2010. június 01. 12:35, utolsó frissítés: 12:35

A sörivó és fánkzabáló Homer Simpsont nevezte meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karaktereként az Entertainment Weekly című amerikai magazin. A springfieldi atomerőmű biztonsági felügyelője Harry Pottert és Buffyt, a vámpírvadászt utasította maga mögé a lap felmérésében.

Homer atyja, Matt Groenig szerint a sárga figura sikere abban rejlik, hogy milliók tudnak vele azonosulni. A Simpson család sikere hosszú évek óta töretlen, az animációs sorozatot több mint 90 országban sugározzák. Az Egyesült Államokban ez a legrégebben futó főműsoridős széria, jelenleg a 21. évadát tapossa.

J.K. Rowling varázslótanonca "globális ikonként" érdemelte ki a második helyet a szavazóktól. A Sarah Michelle Gellar színésznő által megformált Buffy lett a harmadik, nem kisebb tévés karaktert megelőzve, mint Tony Soprano családfő a Maffiózók című sorozatból. Az ötödik legnépszerűbb a Batman-folytatás Jokere lett Heath Ledger alakításában.

Az első tízben szerepel még Rachel figurája a Jóbarátokból, Ollókezű Edward, vagyis Johnny Depp, Hannibal Lecter - akinek bőrébe Anthony Hopkins bújt -, Carrie Bradshaw, akit Sarah Jessica Parker tett ismertté a Szex és New Yorkban, illetve Spongyabob is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS