2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma kezdődik a Régizene Fesztivál Csíkszeredában

2010. július 08. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

Ma délután tartják a 30. Régizene Fesztivál Hivatalos megnyitóját Csíkszeredában: 18 órától a nemzetközi összetételű Unicorn zenekar koncertezik a Mikó-vár udvarában. Az 1991 óta létező Unicorn együttes tagjai neves osztrák, spanyol, svájci és német nemzetiségű zenészek.

>> A rendezvény programja >>

Michael Posch, az együttes vezetője azt a célt tűzte ki magának, hogy a középkor és a reneszánsz változatos zenéjét elérhetőbbé tegye a szélesebb közönség számára, és ezt egy újfajta előadásmód révén kívánta megvalósítani. Így az előadásaik központjában az élő előadásmód és a történeti rögtönzés áll.

A programtól függően tapasztalt énekeseket és hangszeres zenészeket hívnak meg vendégelőadókként. A régizene témájának intenzív tanulmányozását és kutatását gazdagítja az a lenyűgöző virtuozitás és azok a tapasztalatok, amelyek sikeres nemzetközi együttesekkel folytatott koncertek során gyűltek össze.

A 30. évfordulóját ünneplő fesztivál történetéről holnap, július 9-én 16 órától, a Nagy István Művészeti Líceumban megszervezett beszélgetésen tudhatnak meg többet az érdeklődők. A július 11-éig zajló fesztivál minden napján több koncert várja a közönséget, szombaton, július 10-én pedig reneszáns gyermeknapot szerveznek a Mikó-várban. A rendezvényt vasárnap este a szervező Barozda együttes fellépése zárja. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS