2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bocsárdi marad a sepsiszentgyörgyi színház igazgatója

2010. július 08. 13:18, utolsó frissítés: 14:09

Bocsárdi László marad a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója, írja a Háromszék napilap. A második értékelésen ugyanis a bizottság 9,49 pontot adott Bocsárdi menedzseri tevékenységére. Az értékelést Antal Árpád polgármester azután rendelte el, hogy az első értékelés eredménye (amelyen az igazgató menedzseri beszámolója 8,92 pontot kapott), közfelháborodást okozott.

Ezúttal héttagú bizottság: a román színházi szövetség képviselője, Emil Boroghina, Gáspá­rik Attila, Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem rektora, Kelemen Kinga, a Kolozsvári Állami Magyar Színház marketing menedzsere, a kritikusok szövetségét képviselő Ion Parhon, a művelődési minisztérium felkérésére Carmen Croitoru független szakértő, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat képviseletében pedig Sztakics Éva és Kovács István értékelte Bocsárdi menedzseri beszámolóját.

A bizottság ajánlásokat is megfogalmazott, többek között javasolták az intézmény szerkezeti felépítésének újragondolását, a művészeti tanács és a vezetőtanács helyének meghatározását, a belső rendszabályzat és a munkaköri leírások frissítését, pályázati iroda létesítését. Többen felvetették a gazdasági igazgató alkalmazásának fontosságát, illetve, hogy a színháznak szé­lesebb réteg igényét kellene kielégítenie saját vagy vendégelőadásokkal.

Bocsárdi László a Háromszéktől értesült az eredményről, és azt nyilatkozta a napilapnak: a színház körül kialakult konfliktus eredményeként mindkét fél számára jobb rálátás nyílt a fenntartó és színház közötti együttműködés lehetőségeire. Az igazgató hozzátette: az intézmény felépítésének újragondolásában segítségre, a most megismert szakemberek taná­csaira is számít. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS