2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csökken a 3D-filmek népszerűsége

2010. július 29. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Egy év sem telt el az Avatar bemutatója óta, amely elindította a 3D-mozifilmek lavináját - azonban úgy tűnik, a közönség érdeklődése rohamosan csökken. A 3D-filmek bevétele jelentősen visszaesett, írja a Hvg.hu a The Sixth Sense videojáték-iparral foglalkozó portált idézve.

A 2009. szeptemberében bemutatott Avatar a premier hétvégéjén a teljes észak-amerikai mozibevétel 71 százalékát vitte el, az idén márciusban vetített How to Train Your Dragon már csak 68 százalékot hozott, a gyerekek és felnőttek körében is népszerű Shrek sorozat negyedik része 61 százalékhoz volt elég.

Az egy hónappal később bemutatott Toy Story 3. 60, míg a The Last Airbender című kalandfilm csak 56 százalékot hozott. A szakértők szerint az egyik gondot az okozza, hogy a 3D-filmek sötétebbek a hagyományosnál: a mozifilmek fényerejét mérő Lambert-lábban számolva, kétdimenziós filmnél 14 Lambert-lábbal, 3D-filmnél ennek felével lehet számolni.

Valószínűleg hatással van az érdeklődés csökkenésére az is, hogy a 3D-filmek drágábbak a hagyományosnál. És bár egy Avatar-féle szuperprodukciónál a közönség nem gondolkodik sokat azon, hogy mennyivel kell többet fizetnie a mozijegyért, egy kevésbé népszerű film esetében a belépő ára nagyobb súllyal esik a latba. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS