2021. július 29. csütörtökMárta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Le a "termopánnal"! Fotópályázat az épített örökségről

2010. szeptember 07. 09:24, utolsó frissítés: 09:55

Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata meghirdeti második fotópályázatát, amely az épített környezet részleteiben rejlő szépségekre, értékekre szeretné felhívni a figyelmet. A téma: ajtók, kapuk Székelyföldön. A legjobb alkotásokból a szervezők kiállítást szerveznek a Kulturális Örökség Napjai alkalmából, szeptember 17-én, pénteken 18 órától.


Jelen pályázat az egyik leginkább veszélyeztetett építészeti elemre, a nyílászárócserék divathóbortjának okán nagyon gyors iramban ritkuló ajtókeretekre, kapukra, azok szépségére szeretné felhívni a figyelmet, hiszen azok nagyon fontos részei lehetnek egy-egy épület architektúrájának, jellegének. Formájuk, anyaguk, díszítésük, profiljuk és egyéb tartozékaik, szerkezeti megoldásuk és elhelyezésük egy-egy korszak meghatározó, értékes elemei lehetnek.

A jelentkezők három korcsoportban nevezhetnek be: 5-8. osztályosok, 9-12. osztályosok felnőttek. Egy pályázó maximum tíz alkotással nevezhet be. A pályamunkákat A4-es formátumban, előhívva kell benyújtani Hargita Megye Tanácsának Iktatójába vagy a megyeháza 337-es irodájába. A borítékon tüntessék fel címzettként Hargita Megye Tanácsát, ugyanakkor írják rá a fotópályázat címét. A pályamunkához csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

A versenyfotókat digitális formátumban (300 dpi, legalább 4 megapixel) is küldjék el az epitettoroksegunk@hargitamegye.ro címre. Módosított képeket nem fogadnak el. A benevezés határideje: 2010. szeptember 13., 16 óra. A fotókat Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész bírálja el. A legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a megyeháza galériájában szeptember 17-én, pénteken 18 órai megnyitóval, ahol a legjobb fotók készítőit is díjazzák. Ezt követően vándorol a tárlat város- és megyeszerte. További információk a 0747 115 337-es telefonszámon, valamint a fenti e-mail címen. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS