2021. január 21. csütörtökÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Banksy készítette a The Simpsons rendhagyó nyitójeleneteit

2010. október 12. 11:57, utolsó frissítés: 11:57

A The Simpsons című rajzfilmsorozathoz készített komor hangvételű nyitójeleneteket Banksy, a közismert brit graffitiművész. A rajzfilm legújabb, hétvégi epizódjának szokásos vidám nyitójelenete helyett (amelyben a sárga család tagjai a nappali kanapéján sereglenek össze) a több mint húsz éve futó sorozat nézői azt láthatták, ahogyan ázsiai napszámosok készítik a rajzfilmet és az azon alapuló játékokat.


Az egyperces jelenetsorban több tucatnyi ázsiai munkás bukkan fel, akik őrizet mellett, föld alatti gyárban festik a rajzfilm jeleneteit. Bűzös, mérgező gázok között fiatal fiú készíti elő a rajzokat a szétküldésre. A kismacskák szőrének felhasználásával készült reklámfigurákat láncra vert pandák viszik a dobozolás helyszínére, ahol levágott fejű delfin nyelve nedvesíti be a ragasztószalagot.

A sajtó értesülései szerint a komor képsorozat elkészítésére azok a hírek motiválták Banksyt, amelyek szerint a filmsorozat nagy részét a jövőben Dél-Koreában fogják rajzolni. A The Simpsons öniróniájukról is ismert készítői higgadtan fogadták a jelenetsort. "Előfordul az ilyen, ha az ember alvállalkozónak adja ki a munkát" - mondta el Al Jean, a rajzfilmsorozat producere. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS