2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma este vetítenek utoljára a kolozsvári Győzelem moziban

2010. december 02. 14:57, utolsó frissítés: 2010. december 03. 11:35

Ma este 9-től, a Victoria (Győzelem) mozi utolsó vetítésén az Europolis című filmet nézhetik meg a látogatók, a jegy ára 9 lej lesz. A Kolozsvári Polgármesteri Hivatallal kötött bérleti szerződés ugyanis idén decemberben lejárt, így a vezetőség december 3-tól kivonul a mozi igazgatásából.

Jakabffy Samu, a mozi üzemeltetője kérdésünkre elmondta, hogy a România Film mozivállalattal (RADEF) kötött szerződésük csak májusban járt volna le, de a törvény értelmében már decembertől beszüntetik a működést. A mozi felszerelései közül a csapat azokat viszi magával, amelyeket az elmúlt hét év alatt vásároltak.

„Működőképes mozit kaptunk, azt is fogunk itthagyni” – mondta Jakabffy Samu, hozzátéve, hogy még nincs konkrét elképzelésük arra vonatkozóan, hogy esetleg más épületbe költöztetnék, és ott tovább folytatnák a tevékenységet.

Jakabffy a mozi jövedelmezőségével kapcsolatban elmondta, hogy havonta 600 euró körüli összeget fizettek bérként a polgármesteri hivatalnak, emellett 7 évig folyamatosan fenn tudták tartani a mozit, és mindig sikerült kifizetni az 5-6 alkalmazott fizetését is.

A mozi épületét egyébként egy éve vette át a RADEF-től a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, azzal az érvényben levő bérleti szerződéssel együtt, amely a mozivállalat és a jelenlegi bérlő között érvényben volt. A polgármesteri hivatal várhatóan vagy nyilvános licit, vagy pedig társulás útján adja használatba az épületet.

”Még nem tudni, hogy milyen formában adja használatba a polgármesteri hivatal a mozi épületét, mert erről egyelőre nem született döntés. Azonban az tény, hogy a Victoria mozi megtartja rendeltetését, továbbra is filmeket vetítenek benne, és nyitva marad a nagyközönség előtt” – jelentette ki kérdésünkre Oana Buzatu, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS