2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dionisis Christofilogiannis görög művész kiállítása Kolozsváron

2011. január 03. 15:01, utolsó frissítés: 15:04

Dionisis Christofilogiannis kiállításával nyitja az évet a kolozsvári Művészeti Múzeum: a közönség az alkotó festményeit és videó-installációit tekintheti meg, a megnyitót január 5-én 18 órakor tartják. A görög származású képzőművész neves nagy-britanniai egyetemeken tanult, és a kolozsvári Művészeti és Design Egyetemen szerzett mesteri diplomát - jelenleg ugyanitt doktorál.

Kínától Kubán, Németországon, az Amerikai Egyesült Államokon át Japánig vagy Törökországig számos országban állított ki. Nagyméretű festményei, videó-installációi a kultúra és természet kapcsolatát világítják meg Apolló és Dionüszosz mitológiai kettősségén keresztül. Egyszerre nyújtják a kortárs világ és a görög mitológia lírai olvasatát. Dionisis Christofilogiannis műveiben azt próbálja meg tetten érni, amit mi az "istenek" kifejezéssel próbálunk kifejezni.
A kiállítás a múzeum azon kezdeményezésének része, melynek keretében a kortárs művészet jeles nemzetközi alkotóinak munkásságát mutatják be. A sorozat részét képezte tavaly Donata Wenders (Németország) és Korniss Péter (Magyarország) fotográfusok, Kovács Lehel (Magyarország) és Robert Bosisio (Olaszország) festők tárlata, valamint a lengyel kortárs művészetet szemléző kiállítás. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS