2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rekordszámú látogatója volt a Louvre-nak 2010-ben

2011. január 07. 16:00, utolsó frissítés: 16:00

Rekordszámú, összesen 8,5 millió látogatója volt a párizsi Louvre-nak az elmúlt évben. Az intézmény időszakos kiállításai - például az orosz művészetet, valamint a Szaúd-Arábia régészetét és történelmét bemutató tárlatok - nagy tömeget vonzottak. A rekordnak számító látogatószám nem szokatlan a Louvre számára, hiszen ez volt a harmadik év, amikor ilyen sokan voltak kíváncsiak az ott bemutatott tárlatokra.


A világ egyik leglátogatottabb múzeumaként számon tartott intézmény fő látványosságai között van a Mona Lisa, Leonardo Da Vinci világhírű festménye.

Számos különleges kiállítása ellenére viszont kissé csökkent a híres Prado látogatottsága Madridban. Az elmúlt évben összesen 2,732 millió ember látogatta meg a múzeumot: ez a szám kissé elmarad a tavalyelőtti 2,764 millió fő mögött. Ez az első visszaesés az intézmény ultramodern új szárnyának 2007-es megnyitása óta.

A Prado igazgatóságát nem érte meglepetésként a látogatók számának csökkenése, ezt a gazdasági válsággal magyarázzák. A múzeumban jelenleg Pierre-Auguste Renoir francia festő műveiből látható - Spanyolországban először - átfogó retrospektív kiállítás. A tárlat február 6-ig látogatható.

Madrid másik jelentős múzeuma, a Zsófia Királyné Múzeum (Museo Reina Sofia) látogatóinak száma viszont növekedett: 2010-ben 2,313 millióan, 226 117 fővel többen látogatták meg, mint egy évvel korábban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS